All about denim

Denim. Je hebt het in alle soorten, wassingen en designs. Van flared tot bootleg tot skinny jeans. Een goede jeans is onmisbaar in elke garderobe. In deze post vertel ik je over de denim trends voor 2023!

Flared & wide leg jeans

De jeans die veel terug te zien was op de Spring/Summer 2023 catwalks? De flared jeans. Deze 70’s inspired spijkerbroek is mooi om te dragen met laarzen of hakken. Een flared jeans zit strak bij de taille en heupen tot aan de knieën. Een wide leg jeans heeft wat weg van aan flared jeans alleen zit deze losser bij de taille en heupen.

Photo: @leasy_inparis

Denim on Denim

Een andere trend die weer terugkomt dit jaar? Een total denim look. Denk aan een jeans en spijkerjasje of een jeans met een spijkerblouse. Het is edgy en trendy en je kan het op verschillende manieren dragen. Ga voor een casual uitstraling met sneakers. En maak het meer chique met een paar hakken of enkellaarsjes.

Photo: @mimiarr

De perfect fit

Denim is natuurlijk gemaakt van katoen wat het een luchtige, ademende stof maakt. Een jeans is meestal niet super warm en daardoor geschikt om te dragen als het wat minder koud is buiten. Als het lente wordt draag ik altijd graag meer jeans en pak ik mijn favoriet uit de kast. Voor mij is dat een straight-leg jeans van Agolde. I love de wassing en fit. Ik vind het vooral belangrijk dat een jeans mooi & lekker zit. Mijn tip voor een comfy jeans? Kijk altijd even in het label of er stretch aan toegevoegd is. Dat maakt een jeans veel meer comfortabel. Als er 100% katoen in het label staat, zit er 0% stretch in wat de jeans een stuk stijver maakt.

Photo: @matildadjerf

Denim inspo

Photo: Pinterest

Photo: @mimiarr

Photo: @jesshunt2

Photo: Pinterest

Previous
Previous

The classic trenchcoat

Next
Next

The looks of Emily in Paris