Content Creation 101

Mooie en passende foto’s en/of video’s zijn essentieel voor ieder merk. Online zichtbaar zijn is voor ieder bedrijf onmisbaar tegenwoordig. Of je nu content nodig hebt voor je website, nieuwsbrief of social media; een pakkende tekst & stijlvolle content is key. In dit artikel geef ik je mijn tips voor het creëren van sterke content die aansluit bij jouw merk of doelgroep.

It all starts with an idea

Om goede content te maken is het van belang duidelijk te hebben wat je wilt en hoe je het wilt.
Heb je een beauty brand waarvan de focus ligt op duurzaamheid, ecologische ingrediënten en minimalisme? Kies dan voor kleuren en een sfeer die passen bij jouw bedrijf. Voor een photoshoot of content dag maak ik van tevoren altijd eerst een moodboard passend bij de klant en wensen van de klant. Ik denk mee over de kleuren, visie en aankleding. Het doel is dat de content zo goed mogelijk aansluit bij het merk en de boodschap die moet worden overgebracht.

Content Creation for
Ana Luisa NY

Doelgroep

Kijk goed wie je doelgroep is en wat zij graag willen zien. Als je op een social media account komt van een merk wil je dat het in een paar seconden duidelijk is wat de stijl, boodschap en feeling is van het merk. Is je doelgroep vrouwen rond de 40+ ? Denk dan aan wat zij graag willen zien en wat past bij hun interesses. Sluit de content aan bij de doelgroep? Dan ben je al een stap dichterbij sterke content.

Locatie

Wanneer ik een opdracht heb van een klant, analyseer ik eerst goed de stijl en opdracht. Daarna zoek ik een passende locatie. Don’t worry, soms heb je helemaal niet veel achtergrond nodig. Maak je bijvoorbeeld productfoto’s dan kan je gemakkelijk een witte neutrale achtergrond gebruiken of een wit vel papier neerleggen. Is er een bepaalde sfeer die je moet overbrengen? Dan is het misschien handig om een mooie locatie uit te zoeken. Zo zijn er mooie daglicht studio’s waar je aesthetic content kunt maken. De studio’s zijn vaak neutraal en stijlvol ingericht, waardoor het past in verschillende settings. Afhankelijk van het weer, kan een photoshoot buiten ook heel leuk zijn. Denk aan content aan zee of juist streetstyle, afhankelijk van het merk en de boodschap.

De juiste lichtinval

Een goede foto begint bij mooi licht. Is het een grijze dag? Dan kan het lastig zijn om de goede foto te maken, maar met bijvoorbeeld een ringlamp valt er aardig wat op te lossen. Zelf kies ik liever altijd voor natuurlijk daglicht. Zo kan licht bij zonsopkomst heel mooi zacht zijn en in de avond zon juist weer wat warmer. Is de photoshoot midden op de dag? Dan kan het handig zijn om te werken met een reflectiescherm of een gordijn, als de photoshoot binnen is.

Content Creation for Beauty Pillow

Apparatuur

Quality = key

Bij het creëren van mijn content, gebruik ik mijn Sony ZV1 camera, mijn Iphone of een spiegelreflex camera. Het ligt er ook aan wat voor soort content je gaat maken, maar ik raad aan om altijd te kiezen voor de hoogste kwaliteit. De Sony ZV1 camera is super om mee te filmen. Je kan de camera makkelijk overal mee naartoe nemen. De nieuwste iPhones maken ook super scherpe foto’s en doen soms echt niet onder voor een compacte camera. Een paar andere handige items die ik altijd meeneem voor een content dag:

  • Een statief

  • Props, tijdschriften, accessoires

  • Telefoon, camera

  • Bloemen

Ben je opzoek naar aesthetic content of tekst voor jouw bedrijf/ onderneming?
Plan een no-strings-attached call in via de contact pagina en let’s work together! <3

Next
Next

The classic trenchcoat