Fashion trend colors

Modekleuren lente 2023

Kijk jij ook zo uit naar warmere dagen, fluitende vogels en een nieuw fashion seizoen?
We zitten nu nog in de winter maar het lente seizoen wacht op ons..
En een nieuw seizoen betekent nieuwe fashion trends!
In deze blog vertel ik je alles over de trendkleuren voor deze lente.

Azuurblauw

Een kleur die we veel terug zien komen op de catwalk van de Spring/Summer 2023 fashion weeks is azuurblauw, denk aan de kleur van de oceaan. Een krachtige, frisse maar ook een stijlvolle kleur. Hoe gaaf is het om deze kleur te dragen als pak, blazer of in accessoires. Mijn favoriet is een blazer of tas in deze tint. Het is een kleur die om de zoveel jaar weer terug komt én een echte eye-catcher is.

Violet paars

De kleur van lavendelvelden én een dreamy sunset. Een lieve, zachte maar prachtige kleur voor het nieuwe seizoen. Een kleur die leuk is om te combineren met wit en beige. Denk bijvoorbeeld aan een witte jeans, beige top en een lavendel kleurige tas. Deze zachte tinten komen mooi bij elkaar samen. Meer op zoek naar iets extravaganters? Ga dan voor een tulle jurk in violet paars.

Photo Tulle jurk rechts: Greg Swales

Zwart

Naast alle felle kleuren was de kleur zwart ook niet te missen op de Spring/Summer 2023 catwalks. Het is de kleur die onmisbaar is in je garderobe. Ik koop graag mijn classics in deze kleur. Zoals; The Little Black Dress, een zwarte blazer, zwarte pantalon of tijdloze tas. Daarnaast kun je zwart op zoveel manieren dragen. Klassiek, sexy of juist sportief. Hoe dan ook, deze tint mag dan wel een trendkleur zijn het blijft ook een klassieker.

Photo Hailey Bieber: Gotham/ GC Images



Magenta roze

Deze kleur is bold en perfect als je je outfit wil opfleuren. We zien deze kleur vaak terugkomen in jassen, tassen en suits. Het roept vrolijkheid op en een statement. Mijn favoriet in deze kleur is een mooie jas. Zoals die van Emily in Paris seizoen 1. Deze kleur doet mij ook denken aan Parijs, tulpen en frambozen macarons..

Photo Lily Collins: GC Images
Photo bag: Courtesy of Valentino


Robijn rood

De kleur van kracht, actie & vrouwelijkheid. Robijn rood zien we dit seizoen terug op de catwalk van Carolina Herrera en Thebe Magugu. De designs die voorbij kwamen waren in sexy silhouetten en elegant. Deze kleur is mijn favoriet roept bij mij power op en femininity. Vind je deze kleur iets te fel om te dragen als kledingstuk? Dan kan je bijvoorbeeld gaan voor een tas, lipstick of nagellak in deze tint. 

Photo tulle jurk rood: Courtesy of H&M
Bron foto’s collages: Pinterest

Previous
Previous

The looks of Emily in Paris

Next
Next

Winter Capsule Wardrobe